A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Кадобнянська гімназія Брошнів-Осадської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області

День Соборності України 2024

Дата: 22.01.2024 09:00
Кількість переглядів: 7

Щороку 22 січня у день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності. Офіційно це свято встановлено Указом Президента України «Про День Соборності України» від 21 січня 1999 року.

Українська незалежність понад 100 років тому зазнала поразки від більшовиків, зокрема, через використанням ними методів гібридної війни: невизнання своїх військ на території УНР, створення маріонеткових псевдореспублік, підтримку антиукраїнських рухів. Але також – через періодичний брак згуртованості в діях, попри спільне бажання українців жити в обʼєднаній державі. Сьогодні Російська Федерація знову прагне знищити українську державність і окупувати нашу землю. Тож так важливо залишатися монолітними в боротьбі проти ворога.

Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісність держави буде цілковито відновлена тільки після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом.  Соборність – мета Перемоги.

В Кадобнянській гімназії сьогодні  теж проводились заходи до Дня Соборності України. Урок історії «Вона – наш скарб і наша мрія: соборна, вільна Україна» для 5-9 класів провела вчитель історії О.Я.Янків. А потім всім шкільним колективом ми взяли участь у флешмобі «Об’єднані Україною».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора