A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Кадобнянська гімназія Брошнів-Осадської селищної ради Калуського району Івано-Франківської області

Інсценізація "Наймички" в гімназії

Дата: 13.03.2024 10:32
Кількість переглядів: 8

У цьому році відзначалася 210 річниця з Дня народження геніального поета Тараса Григоровича Шевченка. Світлий образ Великого Кобзаря − безсмертний, як і сам народ, що породив його. Вічно нетлінна творчість геніального сина України жива подихом життя, биттям гарячого людського серця.

Могутня сила його таланту безсмертна, а гострота і пристрасність його слова, пісенність його віршів відзначена самовідданою любов’ю до своєї Батьківщини, до свого народу.

“Тарас Шевченко! Досить було однієї людини, щоб урятувати цілу націю!” -ці слова Остапа Вишні стали девізом Шевченківських днів у школі. Кожної весни весь світ вшановує великого сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка.

 Протягом тижня в Кадобнянській гімназії було проведено ряд заходів, присвячених цій визначній людині. Яскравою перлиною стала інсценізація Шевченкової «Наймички», яку перзентували глядачам старшокласники. Чуттєво, зворушливо ,місцями із жартівливими сценками, дійство просто заворожувало. Гадаю, жоден із глядачів не залишився байдужим і по своєму сприймав долю дівчини – покритки.

Минають дні, віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. Воно було актуальним у ХІХ столітті, і не менш значиме сьогодні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора